2011. január 30., vasárnap

Csokoládés lapocskák

Csokoládés lapocskák
bátran próbálják ki azok, akik nem gyakorlottak, ez egy egyszerű és nagyon finom sütemény!
kevés zsírt tartalmaz!!!

hozzávalók kb 24 darabhoz:
5 dkg vaj
3 ek barnacukor
3 ek kristálycukor
1 csomag vaniliás cukor
1 tojásfehérje
10 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
3 ek víz
10 dkg étcsokoládé darabka

elkészítés:
1. a sütőt 180 fokra bemelegítjük. két tepsit kivajazunk és félretesszük.
2. a puha vajat, a kétféle cukrot és a van. cukrot elektromos habverővel kihabosítjuk, majd a tojásfehérjét hozzáadva tovább verjük.
3. a lisztet elvegyítjük a sütőporral. a vízzel váltakozva a habos krémbe keverjük, gyorsan összegyúrjuk, végül belekeverjük a csokidarabkákat. szerencsésebb, ha apróbb darabokkal dolgozunk (2-3 mm kerek pasztillákkal.) az én csokidarabjaim kicsit nagy méretűek voltak.
4.  evőkanállal egymástól 5 cm-re halmocskákat helyezünk  a tepsire (vagy sütőpapírra!)
5. kb 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük!
6. amikor kész ne a tepsiben hagyjuk kihűlni, hanem azon nyomban tegyük át egy rácsra, így a levegő alulról is éri, és nem fog megnyákosodni!!

hűlés közben



JÓ ÉTVÁGYAT!!

Tipp:
Ha csak egy tepsink van, akkor se szomorodjunk el, mert sütőpapírra tehetjük a halmokat, és amikor megsült az első adag, csak ügyesen a sütőpapírt felemelve áthelyezzük a forró tepsibe!! Én is így tettem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése