2011. január 24., hétfő

omlós tallér

ajánlom mindenki figyelmébe ezt az egyszerű vajas kekszet, nagyon finom! aromáját frissentartó dobozban 4 hétig is megőrzi!

Omlós tallér
25 dkg vaj
30 dkg finom porcukor
1 csomag vanilás cukor
2 ek tejszín
1 csipet só
37,5 dkg liszt

elkészítés:
1. vajat megolvasztjuk, enyhén megbarnítjuk, keverőtálba öntjük
2. a folyékony vajat 20 dkg cukorral és a van. cukorral habosra verjük.
3. a tejszínnel, sóval és liszttel gyorsan csomómentesre gyúrjuk. azért kell gyorsan, mert a kezünk melegét átvéve ragadós lesz, és nehéz lesz vele dolgozni!
4. a tésztát 4 adagra osztjuk, majd belisztezett deszkán 2 cm átmérőjű rudakat formálunk belőle, melyeket enyhén lelapítjuk és 10 dkg cukorban megforgatjuk
5. 12 órára hűtőbe tesszük
6. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral
7. a rudakat felszeleteljük kb 5 mm-es szeletekre (kis karikák lesznek)
8. 200 fokon 10-12 percet sütjük (légkeverésben 175 fok)
9. a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és hagyjuk kihülni.
10. fémdobozban tároljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése