2011. január 30., vasárnap

Töltött vaniliás linzer

Töltött vaniliás linzer
(kb 40 darab lesz belőle)
20 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
3 kk vaniliás cukor
1 csipet só
1 tojásfehérje
35 dkg finomliszt
3 ek kókuszpehely
4 ek fehér rum
10 dkg tejszínes krémsajt
2 ek méz



1. a vajat a cukorral és a vaniliás cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a fehérjét, és azt is felverjük.
2. a lisztet apránként beleszórjuk, egységes tésztát gyúrunk.
3. 30 percre folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük.
4. közben elkészítjük a tölteléket: a kókuszreszeléket tálba tesszük, a rummal meglocsoljuk. 10 percig duzzasztjuk, majd belekeverjük a krémsajtot és a mézet.
5. a tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és virágformákat szaggatunk belőle. tehetjük sűrűn egymás mellé a tepsibe, mert nincs benne sütőpor, nem fog megnőni.
6. 200 fokos sütőbe tolva kb 10 percet sütjük. (ne süssük sötétre, csak épp hogy megpiruljon!)
7. rácsra szedjük a kisült kekszet. ha már teljesen kihűlt megtöltjük a krémmel, nem kell túl sokat rakni bele, mert úgyis kifolyik a felesleg!
8. fémdobozban tárolva 3 nap alatt megpuhul, 2 hétig is friss marad!

ha csak egy tepsink van, nyugodtan tehetjük egy sütőpapírra a második adagot,
mert ügyesen a kisült kekszek helyére helyezhető a forró tepsibe  a sütőpapír segítségével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése