2011. február 10., csütörtök

Felhőcsíkok

7,5 dkg puha vaj
3 tojás
20 dkg liszt
7,5 dkg cukor
2 ek tejszín
12,5 dkg porcukor
1 kávésk fahéj
1 csipet szerecsendió
5 dkg pirított mandula
5 dkg cukrozott narancshéj (elhagyható)
3 dkg pirított pisztácia

elkészítés:
1. a vajat megolvasztjuk
2 lisztet egy tálba szitáljuk, és a cukorral, tojássárgákkal, tejszínnel és az olvasztott vajjal gyorsan csomómentesre gyúrjuk
3 belisztezett deszkán kinyújtjuk és és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
4 a sütőt előmelegítjük (160 fokra)
5. a jó hideg tojásfehérjéket egy pici sóval felverjük, és apránként beleszitáljuk a porcukrot. hozzáadjuk a szerecsendiót, fahéjat és a durvára vágott mandulát.
6. a tojásfehérjés masszát rákenjük a tésztára, megszórjuk az aprított pisztáciával és narancshéjjal.
7. derelyevágóval 3x6 cm-es téglalapokat vágunk, és a sütőbe tesszük.
8. óvatosan, alacsony hőfokon kb. 20 percig sütjük, a teteje nem barnulhat meg, bár én úgy szeretem!
9. mikor kihűlt fémdobozban tároljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése